27.08.2023
Okunma Sayısı : 3868
Paylaş :

Türkiye SMA Vakfı olarak; ikincisini 17-20 Ağustos tarihleri arasında düzenlediğimiz Ulusal SMA Kampımız tamamlandı.

SMA hastaları ve ailelerini, kapsamlı bir programla uzmanlarla bir araya getirdiğimiz 2. Ulusal SMA Kampının üçüncü günü Prof. Dr. Ömer Kılıç ‘SMA Hastalığında Enfeksiyon Hastalıkları’ konulu sunumu ile başladı. 

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İslam Olkun ve SMA hastası İpek Yurtoğlu ‘SMA Hastalığında Başarı Öyküleri’ sunumunda yaşadıklarını, başarıya giden yolculuklarını anlatıp gençlerimize ve ailelerine ilham oldular. 

Ulusal SMA Kampımız öğleden sonra Doç. Dr. Ahmet Cevdet Ceylan’ın ‘SMA Genetiği ve PGT’ sunumuyla devam etti. 

Doç. Dr. Nuray Tüloğlu ‘SMA Hastalarında Ağız-Diş Sağlığı’ sunumunu yaptıktan sonra hastalarımızın diş muayenesini gerçekleştirerek her hasta ve hasta yakınıyla birebir ilgilenerek önerilerde bulundu. 

Çocuklar, özel atölye çalışmalarında sergilenmek üzere ahşap boyama yaptıktan sonra Sabancı Vakfı, Papuduk hikayesi ile çocuklarla buluştu. Çocuklar hem eğlenceli hem de destekleyici etkinliklerle keyifli zaman geçirme fırsatı buldular. 

Akşam çocuklarımızın sergisi, bando, sihirbaz-jonglör ve halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından ailelerimizle eğlenceli bir gece geçirdik. 

SMA ile mücadelemize bilgi, birikim ve uzmanlıklarıyla katkı sunan ve yanımızda olan değerli hocalarımıza, bize eşlik eden Sabancı Vakfı, Halk Oyunları Ekibi ve Bando 26’ya teşekkür ediyoruz.