Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, evde bakım yardımından ve engelli aylıklarından yararlanan engellilerin, rapor sürelerinin bitmesi durumunda maÄŸduriyet yaÅŸamaması için, mevcut raporların ikinci bir duyuruya kadar geçerli kabul edileceÄŸini açıkladı.
Türkiye’yi de etkileyen yeni tip koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında vatandaÅŸların mümkün olduÄŸunca kalabalık ortamlardan uzak durmalarını saÄŸlamak için alınan önlemlerin devam ettiÄŸini vurgulayan Selçuk; “Evde bakım yardımı ile engelli aylıklarından yararlananlar süreli Engelli SaÄŸlık Kurulu raporlarını belirli aralıklarla yenilemek durumunda. Süresi dolan raporlar nedeniyle engellilerimizin maÄŸdur olmasını önlemek amacıyla, raporları yenileme zorunluluÄŸunu daha önce haziran ayı başına kadar ertelediÄŸimizi duyurmuÅŸtuk.
01.01.2020 tarihi ve sonrasında rapor süresi dolan engellilerimizi, ikinci bir duyuruya kadar rapor yenilemek amacıyla hastanelere yönlendirilmemeleri ve hizmetlerin mevcut raporları ile devam ettirilmesi kararı aldık.” dedi.
Türkiye’de 521 bin kiÅŸi engelli evde bakım yardımından, 720 bin kiÅŸi de engelli aylığından faydalanıyor.