30.10.2023
Okunma Sayısı : 2678
Paylaş :

SMA FARKINDALIĞINA KATKI SAĞLAYAN ANLAMLI PROJEYLE ÖDÜL ALAN MERT ÇATKAYA’YI TEBRİK EDERİZ

Önlenebilir bir hastalık olan SMA’nın görülme sıklığının azalmasında, toplumdaki farkındalığın artması büyük önem taşıyor. Çünkü; taşıyıcılık tarama testlerinin hastalığın önlenmesindeki payının, SMA hastası bireylerin sorunları ve beklentilerinin daha çok insana anlatılması, hastalıkla mücadelede kritik başarı faktörlerinden birisi. Bu nedenle yalnızca sivil toplum kuruluşlarının değil, duyarlı birey ve kurumların da bu konuya verdiği destek çok kıymetli. Bu kapsamda aldığımız umut verici haberle hem mutlu olduk hem de gurur duyduk.

Kendisi de SMA hastası olan sevgili Mert Çatkaya’nın içinde yer aldığı farkındalık projesi, MEB tarafından düzenlenen İmam Hatip Okullarında Başarılı Örnekler Sergisi’nde 244 başvuru arasından seçilerek Akademik Gelişim ve Sosyal Etkinliler alanında birinci oldu. Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda öğrenim gören Mert Çatkaya’nın öğretmenleriyle birlikte çalıştığı proje, SMA hastalığının daha geniş katılımcı gruplar tarafından görünür olmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.
Öncelikle SMA hastaları olmak üzere tüm engelli bireylere iyi örnek olarak öncü olmayı hedefleyen projenin ilham vererek yaygınlaşmasını diler, sevgili Mert Çatkaya ve değerli öğretmenlerini yürekten kutlarız.