11.11.2023
Okunma Sayısı : 2326
Paylaş :

Türkiye SMA Vakfı olarak 13. Uluslararası Katılımlı Aile Hekimliği Kongresine Katıldık.

1-5 Kasım tarihleri arasında Antalya’da AHEF (Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu) ev sahipliğinde düzenlenen Aile Hekimliği Kongresine Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Kürşat Bora Çarman, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ece Soyer Demir, Sosyal Destekler Koordinatörü Nazlı Demir ve Kaynak Geliştirme Koordinatörü Ceren Pehlivan katılım sağladı.

Aile Hekimliği Kongresi’nde Prof. Dr. Kürşat Bora Çarman yapmış olduğu sunumda SMA hastalığı, hastalığın genetik nedenleri, bulguları, belirtileri, taşıyıcılık ve yenidoğan tarama programları ve güncel tedavi yöntemleri ile ilgili bilgi verdi. Türkiye SMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ece Soyer Demir oğlu Çağan Meriç ile birlikte tanı aldıkları günden bugüne kadar olan süreç ve Türkiye SMA Vakfının kuruluş öyküsü, çalışmaları, faaliyetleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Türkiye SMA Vakfı olarak stant açarak değerli aile hekimleri ile yenidoğan ve taşıyıcılık taraması üzerine bilgi alışverişinde bulunup, sahada yaşanan problemler ile bilgi aldık.

Toplum sağlığı için kritik öneme ve değere sahip kıymetli aile hekimleriyle bir arada fırsatı bulduğumuz için AHEF Yönetim Kuruluna ve Kongre Komitesine teşekkür ederiz.