06.02.2024
Okunma Sayısı : 1206
Paylaş :

Büyük Depremin Üzerinden 1 Yıl Geçti
Acıları Dayanışmanın Gücüyle Aşmaya Devam Edeceğiz

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen deprem, 11 ilimizi ve binlerce insanımızı etkileyerek geride maalesef büyük bir yıkım ve acı bıraktı.

Böylesine büyük bir afetin ardından toplumun her kesiminin katılımıyla hızla büyüyen destek ve yardımlaşmada, sivil toplum kuruluşlarına da önemli görevler düştü. Bu dayanışmanın bir parçası olarak biz de bölgedeki SMA hastaları ve aileler için acil eylem planımızı oluşturarak, depremin ilk saatlerinden itibaren uygulamaya başladık. Medikal malzemeden, ulaşıma, gıda ve kıyafetten kira desteğine kadar hastalarımızın ihtiyaç duydukları her alanda sağladığımız destekleri bölgeye ulaştırdık.

Bölgedeki SMA hastalarının ihtiyaçlarını tespit etmek için ilk aylarda bir izleme çalışması gerçekleştirdik ve birinci yılın sonunda çalışmayı tekrarlayarak bilgileri güncelledik.

Türkiye SMA Vakfı olarak; Afetlerde solunum cihazına bağlı hastaların tahliyesi, sonrasındaki tedavi ve sağlıklı bakım standartlarının korunmasına kadar tüm ihtiyaçlarında, sürekliliği çok önemli buluyoruz. Bu nedenle önümüzdeki dönemde de bağışçılarımızın katkısıyla programımızı sürdürerek hastalarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

Afetin birinci yılında hayatını kaybedenlerin yakınlarına tekrar başsağlığı diliyor ve aynı acıların tekrar yaşanmamasını temenni ediyoruz.